Zoeken

Marokkaan organiseert eigen begrafenis om aan justitie te ontsnappen

23 mei 2024 - 18:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse man die in 2011 in Parijs zijn Frans-Tunesische vriend Mehdi Ettir vermoordde, is door een rechtbank in Rabat veroordeeld tot 20 jaar celstraf. De man, Hassan B., had na de moord een valse overlijdensakte gepresenteerd om te ontkomen aan de Franse justitie.

Mehdi Ettir werd in maart 2011 doodgestoken na een ruzie met Hassan B. in de Parijse wijk Belleville. Na de moord vluchtte Hassan B. naar Marokko. Om aan de Franse justitie te ontkomen, liet zijn familie een valse overlijdensakte opstellen en organiseerde een schijnbegrafenis.

Lees ook: "Overleden moordenaar" in Marokko gearresteerd

De Franse politie wist echter de waarheid te achterhalen en spoorde Hassan B. op in Marokko. In 2015 werd hij bij verstek veroordeeld tot 25 jaar celstraf door een Franse rechtbank. Dinsdag werd hij in Rabat veroordeeld tot 20 jaar celstraf.

Lees ook: Marokkaan organiseert valse begrafenis om aan Franse justitie te ontsnappen

De zus van Mehdi Ettir, Inès, reageerde tevreden op de uitspraak. "Ik zal de strijd niet opgeven," zei ze. "Ik blijf vechten voor gerechtigheid voor mijn broer en om mijn familie rust te geven." Zowel Hassan B. als de familie van Mehdi Ettir zijn in beroep gegaan. De zaak zal de komende twee maanden in hoger beroep worden behandeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team