Zoeken

Dounia Batma binnenkort vrij?

29 mei 2024 - 19:00 - Marokko

©

De Marokkaanse zangeres Dounia Batma, die veroordeeld werd tot een jaar celstraf in de zaak "Hamza mon Bb", zou binnenkort mogelijk vrijkomen. Dat meldt haar ex-man Mohamed Al-Turk in een video op sociale media.

Dounia Batma zit al zes maanden vast in de gevangenis in Marrakech. Haar advocaat heeft een koninklijke gratie aangevraagd, in de hoop dat ze vrijgelaten wordt ter gelegenheid van Eid ul-Adha.

Lees ook: Dounia Batma wacht in gevangenis op koninklijke interventie

Volgens haar ex-man, Mohamed Al-Turk zou Dounia Batma binnen 12 dagen kunnen vrijkomen. Of dit daadwerkelijk het geval zal zijn, is nog niet officieel bevestigd.

Dounia Batma werd in januari 2024 gearresteerd nadat ze was veroordeeld tot een jaar celstraf en een boete van 10.000 dirham in de zaak "Hamza mon Bb". Ze werd beschuldigd van het verspreiden van nepnieuws en het schaden van de reputatie van haar ex-man en zijn dochter Hiba.

Lees ook: Zangeres Dounia Batma viert verjaardag in gevangenis (video)

De zangeres heeft haar onschuld altijd volgehouden en ging in beroep tegen de uitspraak. De gratieverlening door Koning Mohammed VI is haar laatste hoop op vrijlating.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team