Zoeken

"Overleden moordenaar" in Marokko gearresteerd

26 juni 2023 - 21:00 - Marokko

©

Hassan Benhamza, die ervan beschuldigd wordt in 2011 zijn vriend Medhi Ettir in Belleville te hebben doodgestoken en zich enkele maanden na de moord dood liet verklaren, is in Marokko gearresteerd.

De vriendin van Hassan Benhamza vertelde de onderzoekers dat hij, verteerd door wroeging na zijn daad, zich in een schuur had opgesloten zonder elektriciteit en water in een dorpje in Marokko, waar hij geboren was. Hij zou op 11 juli 2011 zelfmoord hebben gepleegd. Na zijn begrafenis overhandigde zijn broer in juli 2011 een overlijdensakte aan de Franse politie. Maar de onderzoekers twijfelden aan het overlijden van Benhamza en zetten het onderzoek door. De familieleden van Benhamza werden afgeluisterd, wat de politie in staat stelde de waarheid te ontdekken, meldt Le Parisien.

Lees ook: Mounir Kiouh in Marokko tot 15 jaar cel veroordeeld voor moord op peuter in België

Hassan Benhamza, die in augustus 2016 door het hof van assisen in Parijs bij verstek veroordeeld werd tot 25 jaar gevangenisstraf voor de moord op Medhi, en tegen wie in maart 2014 een internationaal arrestatiebevel was uitgegeven, is een maand geleden gearresteerd door de Marokkaanse politie. Dat bevestigt de Nationale veiligheidsdienst (DGSN) in een persbericht. Na zijn arrestatie zou hij ondervraagd zijn door verschillende magistraten en in hechtenis zijn genomen in de gevangenis Al Arjat.

De nabestaanden van het slachtoffer reageerden verbaasd toen ze het nieuws van Benhamza’s arrestatie vernamen. "Iedereen stortte in," zegt Saïd, de oudere broer van Medhi. "In het begin geloofden we het niet. Twaalf jaar later, er kon een fout zijn gemaakt," voegt Houda, een van Medhi’s zussen, toe. "We zijn nooit over zijn dood heen gekomen. Onze vader is gestorven, onze moeder is ziek. Hij heeft een hele familie verwoest," betreurt Inès, een andere zus van Medhi. De Franse autoriteiten hebben het nieuws niet officieel bevestigd.

Lees ook: Tetouan: dubbele familiemoord na 10 jaar opgelost

Hassan en Medhi (23) kregen op 26 maart 2011 ruzie over een hond. De ruzie liep uit op een vechtpartij gewonnen door Medhi. De volgende dag wachtte Benhamza, die op wraak uit was, zijn vriend op voor zijn huis en viel hem aan door hem een klap op het hoofd te geven. Toen het slachtoffer op de grond lag, ging hij op hem zitten en stak hem in de borst. Medhi overleed aan zijn verwondingen. Hassan vluchtte naar Marokko, wetende dat hij niet zou worden uitgeleverd. De familie van het slachtoffer belooft "tot het einde te vechten om recht te doen aan Medhi".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team