Zoeken

Marokkaan organiseert valse begrafenis om aan Franse justitie te ontsnappen

10 mei 2024 - 23:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaanse zakenman die in 2011 in Frankrijk een man doodstak, heeft geprobeerd te ontkomen aan de Franse justitie door een valse overlijdensakte te laten opmaken. Zijn plan mislukte. Hij zit nu vast in een Marokkaanse gevangenis.

De man, die in de wijk Agdal in Rabat woonde, had een conflict met een Frans-Tunesische man die hij ervan beschuldigde zijn vriendin te willen ontvoeren. Volgens de verdachte was er een vechtpartij waarbij hij de man fataal verwondde. Hij vluchtte daarop naar Marokko.

Lees ook: Politie Marokko simuleert begrafenis om drugsbaron te vangen

Om aan zijn straf te ontkomen, vervalste de zakenman een overlijdensakte en stuurde deze naar de Franse rechtbank. De rechtbank in Parijs veroordeelde hem echter bij verstek tot 25 jaar gevangenisstraf, omdat ze niet geloofden dat hij dood was.

Lees ook: Marokkaan simuleert coronavirusbesmetting om aan uitzetting te ontsnappen

De Marokkaanse autoriteiten kregen een uitleveringsverzoek van Frankrijk en openden een onderzoek. Tijdens dit onderzoek bleek dat de man een agent had omgekocht om te controleren of hij internationaal werd gesignaleerd. De man is nu gearresteerd en zit vast in de gevangenis van Tamesna. Hij zal binnenkort terechtstaan in Rabat voor moord en vervalsing van officiële documenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team