Zoeken

Marokkaan komt om bij brand in Franse gevangenis

4 juni 2022 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Een gevangene van Marokkaanse afkomst is bij een brand in de gevangenis van Bordeaux-Gradignan in Frankrijk, omgekomen. Zijn Algerijnse celgenoot raakte ernstig gewond. De gevangenis is bekend om haar overbevolking.

In de gevangenis van Bordeaux-Gradignan zijn slechts 240 cellen voor 608 gevangenen. Als gevolg van de brand werd een onderzoek ingesteld om de doodsoorzaak van de 20-jarige gedetineerde te bepalen. Zijn medegevangene werd in ernstige toestand naar het ziekenhuis overgebracht, melden het Openbaar Ministerie en de vakbonden van Frankrijks meest overbevolkte gevangenis.

Lees ook: Onderzoek naar verdacht overlijden Marokkaan in Franse gevangenis

De twee gevangenen zaten "in voorlopige hechtenis wegens groepsverkrachting", volgens het Openbaar Ministerie. Er werden een autopsie en "toxicologische analyses" uitgevoerd. Hoewel de bewakers snel reageerden, slaagden ze er alleen in "een van de gevangenen, die in 1984 in Algerije geboren werd, uit de cel te evacueren. Hij was in levensbedreigende toestand toen hij door de brandweer en reddingsdiensten werd opgevangen". De hulpdiensten "konden enkel de dood van de tweede persoon vaststellen, die in 2002 in Marokko geboren was," aldus het Openbaar Ministerie van Bordeaux.

Lees ook: Familie wil duidelijkheid over dood Taoufik in Franse gevangenis

In dezelfde cel verbleef tot kortgeleden nog een derde gedetineerde. Hij was echter naar een andere cel verhuisd na een ruzie met zijn mede-gedetineerden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team