Zoeken

Onderzoek naar verdacht overlijden Marokkaan in Franse gevangenis

10 september 2017 - 17:15 - Wereld

©

Franse justitie heeft een onderzoek bevolen naar de verdachte dood van een Frans-Marokkaanse gevangene in zijn cel in Marseille.

Bilal Elabdani was nog maar pas in voorlopige hechtenis genomen. Volgens de gevangenisadministratie pleegde hij zelfmoord door zichzelf in zijn cel op te hangen.

Het onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven over de exacte doodsoorzaak van de jonge Marokkaan. Zijn familie heeft via een advocaat reeds een klacht tegen X ingediend voor doodslag en beschuldigt de autoriteiten van laksheid en het niet naleven van de veiligheidsmaatregelen.

Bilal Elabdani werd op 5 augustus gearresteerd op verdenking van « apologie van het terrorisme » nadat hij op de muur van een hotel waar hij verbleef in het Arabisch had geschreven. Onderzoek toonde aan de het enkel om een Koranvers ging.

De ouders van de jongeman zouden tevens aan de politie hebben laten weten dat hij psychische problemen had. Hij hing zich tijdens zijn eerste nacht in de gevangenis met zijn dekens op.

De directeur van de gevangenis waar Bilal werd vastgehouden verklaarde aan AFP dat de jongeman nog nooit een zelfmoordpoging had gedaan en dat bij zijn gevangenneming « geen psychiatrische moeilijkheden werden opgemerkt ».

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team