Zoeken

Marokkaan steekt woning ex-vrouw en kinderen in brand in Spanje

30 juli 2023 - 23:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse man heeft brand gesticht in het appartement waar zijn ex-vrouw en hun drie kinderen wonen, samen met vier neven en nichten, in het Spaanse Lorca bij Murcia. De brand verspreidde zich naar het naastgelegen appartement waar een echtpaar en hun vier kinderen wonen.

De 45-jarige man stichtte brand in het appartement op de derde verdieping van het gebouw waar zijn ex-vrouw en de zeven minderjarigen wonen, vertelde Acid Boufera, een buurman, aan Diario de León, waarbij hij aangaf dat de Marokkaan "altijd dronken thuiskwam" en zijn vrouw mishandelde. Hij was hiervoor veroordeeld en mocht niet meer in de straat komen waar de vrouw en haar kinderen woonde. De politie was reeds op zoek naar hem voor het niet naleven van dit straatverbod.

Lees ook: Nachtmerrie huwelijk van Marokkaanse eindelijk voorbij

Het incident vond vrijdag plaats rond half vier ’s ochtends. De bewoners van de twee appartementen op de derde verdieping merkten rook op en probeerden via het balkon te ontsnappen, maar de brand had zich al over de hele verdieping verspreid. Allen werden uiteindelijk door de brandweer gered, aldus de buurman.

Lees ook: Marokkaan vermoordt vrouw en probeert kinderen in rivier te gooien in Spanje

De sociale diensten hebben aan de slachtoffers tijdelijke huisvesting aangeboden in een opvangcentrum. Boufera en zijn vrouw vrezen dat de Marokkaan zal recidiveren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team