Zoeken

Marhaba 2022: veiligheid opgeschroefd in Melilla

26 juni 2022 - 11:20 - Economie

©

Om de veiligheid van zowel Europese Marokkanen die door de stad reizen als van Spaanse burgers te garanderen, heeft de Spaanse politie in het kader van Operatie Marhaba 2022 haar personeel in Melilla uitgebreid, vooral aan de grens met Beni-Ensar.

Op 17 mei, enkele dagen voor de heropening van de grens met Marokko, vond een eerste versterking plaats. Er werden acht agenten van de immigratiebrigade (BRIC) en een groep van de politie-interventie-eenheid (UIP) ingezet, meldt het hoofdbureau van de politie van Melilla in een persbericht.

Lees ook: Almería: toename passagiersvervoer over zee met Nador

Verder kondigt de Algemene Directie van Politie aan dat 16 politieagenten die onlangs aan de politieacademie van Avila zijn afgestudeerd, drie onderinspecteurs, vier politieagenten en 22 politieveteranen in de autonome stad zullen worden ingezet als onderdeel van de operatie Marhaba 2022.

Lees ook: Marhaba 2022: agenten van Frontex zorgen voor veiligheid in Sebta

Daarnaast zullen 45 studenten van de politieschool, vier studenten van de inspecteursopleiding en drie inspecteurs van de eerste graad, hun stage in Melilla voltooien. Van de 45 politiestudenten zullen er 15 de grensbewaking gedurende de piekmaanden juli, augustus en september op zich nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team