Zoeken

Marhaba 2022 bij grootste transitoperaties ter wereld

7 mei 2022 - 20:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De gemengde Spaans-Marokkaanse commissie die in het kader van operatie Marhaba 2022 is opgericht, is donderdag in Rabat bijeengekomen met het oog op de afronding van de voorbereidingen van de operatie, die op 15 juni van start moet gaan.

De bijeenkomst werd voorgezeten door Isabel Goicoechea, Spaanse staatsminister van Binnenlandse Zaken, en Khalid Zerouali, Marokkaans directeur voor migratie en grenscontrole. Volgens de Spaanse ambassade in Rabat hadden de gesprekken vooral betrekking op het concrete plan voor de civiele bescherming in het kader van operatie Marhaba 2022.

Lees ook: Reizen naar Marokko: wanneer eindigt de PCR-test?

In de komende weken zal dit plan worden uitgewerkt en alle aspecten omvatten die nodig zijn voor de ontwikkeling van het systeem, zo benadrukte dezelfde bron. Andere besproken onderwerpen waren een vlotte en veilige doorreis, bijstand aan reizigers en de bescherming van de volksgezondheid.

Lees ook: Operatie Marhaba 2022 zal "uitzonderlijk" zijn

In dit verband herinnerde Spanje eraan dat voor deze editie een veiligheidsdetachement van 15.995 agenten van de Nationale Politie en de Guardia Civil zal worden ingezet om voor een perfecte organisatie te zorgen. Voor de Spaanse ambtenaar is "operatie Marhaba 2022 een voorbeeld van goede coördinatie tussen buurlanden". "Het is de grootste in Europa en een van de grootste ter wereld," legde zij uit, aangezien meer dan drie miljoen mensen en meer dan 700.000 voertuigen over zee moeten worden vervoerd gedurende een periode van drie maanden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team