Zoeken

Marhaba 2022: Tanger Med treft speciale regelingen

8 mei 2022 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De haven Tanger Med heeft speciale regelingen getroffen voor een goede organisatie van operatie Marhaba 2022, die op 15 juni van dit jaar van start moet gaan.

Hassan Abkari, adjunct-directeur-generaal van de havenautoriteit van Tanger Med, verklaarde in een verklaring aan persagentschap MAP dat in coördinatie met Spanje, een regeling is getroffen om een soepele werking en de gezondheidsveiligheid te waarborgen door de ontwikkeling van capaciteiten voor ontvangst, comfort en controle.

Lees ook: Marhaba 2022 bij grootste transitoperaties ter wereld

"Beide partijen worden opgeroepen om de capaciteit van de scheepvaartlijnen en het beheer van de verkeersstromen op de wegen en in de havens te verbeteren, rekening houdend met de gezondheidscontext en de volksgezondheid van de burgers - een aspect dat een prioriteit blijft", benadrukte hij. Volgens Abkari is 150 miljoen dirham vrijgemaakt om het transito-verkeer voor te bereiden op een vlot verloop van Marhaba 2022.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: 32 veerboten voor deze zomer

Naast de oprichting van een zone voor gezondheidscontrole aan de grens is de havenautoriteit van plan andere noodzakelijke voorzieningen te treffen, zoals drinkwaterfonteinen, restaurants, informatiepunten en sanitaire voorzieningen. Ook wordt het aantal incheckbalies in het maritiem station van 10 naar 16 uitgebreid, worden 32 balies voor passagiers met voertuigen gebouwd en staan de aanleg van nieuwe schaduwzones, een betere verlichting en de aanleg van kinderzones en groene ruimten gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team