Zoeken

Spanje heeft nog geen besluit genomen over Operatie Marhaba

6 mei 2021 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Afgelopen dinsdag heeft de Spaanse regering bekend gemaakt dat de doorgang van Operatie Marhaba 2021 zal afhangen van de ontwikkeling van de coronaviruspandemie.

Volgens de regeringswoordvoerster María Jesús Montero is er nog geen besluit genomen over Operatie Marhaba, meldt het Spaanse persbureau Europa Press. De gezondheidssituatie in Spanje, Marokko en de Europese landen van herkomst van wereld-Marokkanen zal doorslaggevend zijn voor het besluit dat de Spaanse regering half juni zal nemen. Rond deze tijd in het jaar gaat operatie Marhaba normaal gesproken van start.

Spanje is er nog niet over uit welk hygiëneprotocol er voor de reizigers moet gaan gelden, en volgens Montero is het voor de Spaanse regering nog te voorbarig om er een uitspraak over te doen. Wel staan alle ministeries en gemeenschappen die de operatie uit zullen voeren paraat in het geval Operatie Marhaba gewoon doorgaat.

Al 34 jaar lang vindt Operatie Marhaba tussen 15 juni en 15 september plaats. Het is bedoeld om de grote toestroom van wereld-Marokkanen die via Spanje met de auto naar Marokko reizen in de zomer in goede banen te leiden. Vorig jaar werd de operatie geannuleerd vanwege de coronaviruspandemie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team