Zoeken

Marhaba 2021: terugbetaling wereld-Marokkanen begonnen

12 augustus 2021 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkanen die in het buitenland wonen en per boot naar Marokko zijn afgereisd in het kader van de Marhaba-operatie tussen 15 juni en 30 september 2021, zullen gedeeltelijk worden terugbetaald, overeenkomstig de instructies van Koning Mohammed VI. De procedures voor terugbetaling zijn beschikbaar op het daarvoor bestemde platform.

Via een verklaring geeft het ministerie van Uitrusting, Vervoer, Logistiek en Waterstaat informatie met betrekking tot de verzoeken voor terugbetaling. Deze aanvragen zijn individueel. Aanvragen voor terugbetaling van tickets van minderjarigen moeten door hun wettelijke voogd worden ingediend en moeten de nodige bewijsstukken bevatten (gezinskaart van de burgerlijke stand of geboorteakte).

Lees ook: Operatie Marhaba 2021: voorwaarden voor vergoeding bootovertocht

Wereld-Marokkanen die houder zijn van een buitenlands paspoort moeten de eerste drie bladzijden van het paspoort en de bladzijde met het door de grenspolitie aangebrachte inreisstempel in pdf-formaat downloaden, alsook het bewijs van de Marokkaanse nationaliteit.

In geval van reizen met een Marokkaans paspoort, wordt de aanvrager verzocht zijn buitenlandse verblijfsvergunning te downloaden, om aan te tonen dat hij in aanmerking komt voor de gedeeltelijke terugbetaling.

Lees ook: Marhaba 2021: toelagen voor wereld-Marokkanen bekend

Bovendien moeten de retourtickets voor de te downloaden reis worden afgegeven door de scheepvaartmaatschappij waarmee de reis is gemaakt, met vermelding van de naam van de aanvrager en het bedrag dat werd betaald. "Indien de reiziger kiest voor terugbetaling via bankoverschrijving, wordt hij of zij verzocht het nummer van zijn of haar persoonlijke bankrekening in te voeren en de volledige gegevens van zijn of haar Marokkaanse bankrekening te uploaden," aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team