Zoeken

Zomeroperatie Marhaba 2021: vakantie gedaan voor Marokkaanse diaspora (video)

30 augustus 2021 - 12:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Na enkele weken met de familie te hebben doorgebracht is het tijd voor het merendeel van de wereld-Marokkanen om naar huis terug te keren.

Op de Ibn Battuta luchthaven in Tanger verloopt het vertrek van Marokkanen die in het buitenland wonen vlot. Sinds 15 augustus vertrokken honderden wereld-Marokkanen via de luchthaven in het noorden van Marokko naar huis.

Enkele van hen vertelden aan Medi1TV over hun verblijf, de vreugde om tijd met de familie te delen ondanks de gezondheidscrisis en de beperkingen, en over het vlot verloop van hun terugreis.

Lees ook: Marhaba 2021: terugbetaling wereld-Marokkanen begonnen

Koning Mohammed VI had aan het begin van de zomervakantie instructies gegeven om alle partijen die bij de Marhaba zomeroperatie betrokken zijn te mobiliseren. Allen kregen de opdracht om het verblijf van de Marokkaanse diaspora te vergemakkelijken.

Marokko opende op 15 juni zijn grenzen om aan Marokkanen in het buitenland de mogelijkheid te geven om op vakantie te komen en hun naasten terug te zien. Abdelmadjid Bakiz, directeur van de luchthaven van Tanger, stelt dat het passagiersverkeer sinds de heropening van de grenzen sterk is gegroeid en dat er tijdens deze periode streng wordt toegezien op de naleving van de gezondheidsmaatregelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team