Zoeken

Extra passagiersboten voor wereld-Marokkanen

30 juni 2021 - 20:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Er zijn twee extra schepen gecharterd in het kader van een overeenkomst tussen de Estse rederij Tallink Grupp en de haven van Tanger. Deze schepen, Victoria I en Romantika, zullen deelnemen aan de operatie Marhaba 2021 tussen Frankrijk, Italië en Marokko.

Opnieuw goed nieuws voor Marokkanen die in het buitenland wonen. Degenen die zich in Frankrijk of Italië bevinden, zullen via twee extra scheepvaartlijnen naar Marokko kunnen reizen. De schepen Victoria I en Romantika zullen tussen juli en september 2021 varen op de zeeroutes tussen Marokko en Frankrijk en tussen Marokko en Italië, aldus de Estse rederij Tallink group in een verklaring.

Lees ook: Marokko en Portugal akkoord over opening zeeverbinding eind juni

Victoria I verliet Tallinn, de hoofdstad van Estland, op 28 juni en de Romantika zal op 5 juli uitvaren. De reisroute van de twee schepen ligt vast: zij zullen naar de haven van Tanger Med varen en hun terugkeer naar Tallinn is gepland voor oktober 2021. De technische crew van Tallink Grupp zal het schip bedienen tijdens de oversteek.

"We zijn blij dat we dit jaar weer een charterovereenkomst voor onze schepen hebben kunnen sluiten en dat ze niet werkeloos in de haven hoeven te wachten tot de reisbeperkingen afnemen en de reizen hervat kunnen worden", vertelt Paavo Nõgene, CEO van Tallink Grupp, enthousiast. Ook al is de samenwerking voor een korte periode van 100 dagen, het is werk voor het schip en haar bemanning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team