Zoeken

Mangaan van goede kwaliteit ontdekt in Marokko

13 november 2022 - 18:00 - Economie

©

De laboratoriumtests van de de Marokkaanse mangaanmijn ’Atlas Fox Deposit’ zijn uitstekend, aldus het Canadese bedrijf Elcora, dat van plan is de productie voor het einde van dit jaar op te starten.

In een verklaring zegt de groep dat de testresultaten van de twaalf proeven die werden uitgevoerd in de mangaanmijn ’Atlas Fox Deposit’, allemaal positief waren. De mangaan (Mn) massa’s scoorden tussen 16% en 50% met een gemiddelde van 34%. Alle monsterlocaties zijn in kaart gebracht en gemakkelijk toegankelijk voor ontginning aan de oppervlakte.

Lees ook: Marokko kan in no time batterij-industrie ontwikkelen

In een reactie op deze gegevens zei directeur Troy Grant van Elcora dat de resultaten van de tests uitstekend zijn en zelfs de verwachtingen van de onderzoekers hebben overtroffen. "De mijnbouwprojecten van Elcora in Marokko liggen op schema. De productie zou voor het einde van het jaar moeten beginnen," voegde hij eraan toe.

Mangaan wordt gebruikt bij de vervaardiging van verschillende producten, zoals batterijen voor elektrische voertuigen. Samen met koper, lithium, nikkel en kobalt, is het overgangsmetaal mangaan ook noodzakelijk voor andere toepassingen op het vlak van hernieuwbare energie, zoals bijvoorbeeld voor opslagbatterijen.

Lees ook: Marokko: nieuwe mangaanmijn voor productie batterijen

De mangaanmijn ’Atlas Fox Deposit’ werd ontgonnen tot het midden van de jaren vijftig, toen er een einde kwam aan de Franse overheersing in Marokko. Het naburige dorp werd gebouwd voor de huisvesting en administratie van het personeel. De mijnbouwmethoden waren eenvoudig met een combinatie van open en ondergrondse methoden.

Bladna.nl