Zoeken

Man schiet op Marokkanen in Sebta (video)

31 mei 2021 - 19:40 - Wereld

©

In Sebta stapelen de misstanden zich op sinds duizenden migranten twee weken geleden de enclave binnenviel. Het meest recente incident betreft een schutter die met een jachtgeweer het vuur opende op een groep jonge Marokkanen. Hij is door de politie gearresteerd nadat videobeelden van het schietincident op internet werden verspreid.

Terwijl ze door de straat liepen, werden de jongeren "beschoten" door een persoon die zich zichtbaar stoorde aan hun aanwezigheid, meldt de plaatselijke krant EL Faro de Ceuta. Volgens de krant is de video met de gruwelijke scène viraal gegaan op sociale netwerken. Daarin is te zien hoe een man met een jachtgeweer met telescoopvizier op een groep jonge Marokkanen schiet en daarbij één van hen verwondt.

Toen zij op de hoogte werden gebracht, stelde de plaatselijke politie een onderzoek in naar deze zaak, die in Spanje en elders tot grote verontwaardiging heeft geleid over de wrede en xenofobe aanpak van migranten.

Volgens het blad heeft het forensisch onderzoek van de video de politie in staat gesteld de vermoedelijke dader van de schietpartij te identificeren. Hij werd opgespoord en gearresteerd voor misdrijven van "rassenhaat" en "verwonding" met een vuurwapen. Bovendien werd het zijn wapen door de politie gevonden en als bewijsmateriaal in beslag genomen, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team