Zoeken

Noodlanding vliegtuig tussen Luton en Agadir

16 april 2022 - 11:00 - Wereld

©

Een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij easyJet dat van Luton, een stad in het oosten van Engeland, naar Agadir vloog, werd anderhalf uur voor aankomst omgeleid naar de luchthaven van Faro.

Nadat de gezagvoerder een ontwrichte schouder had opgelopen, moest een easyJet-vlucht van Luton naar Agadir in Marokko, op 10 april een noodlanding maken op de luchthaven van Faro in Portugal, meldt de Britse krant The Daily Mail. Zonder problemen wist de co-piloot het vliegtuig op de luchthaven van Faro aan de grond zetten. Er was ook geen materiële schade.

Lees ook: Noodlanding toestel Royal Air Maroc

"easyJet bevestigt dat vlucht EZY2213 van Luton naar Agadir op 10 april werd omgeleid naar Faro omdat de gezagvoerder medische zorg nodig had. Het vliegtuig werd door de co-piloot volgens de geldende procedures aan de grond gezet en de gezagvoerder werd bij de landing door de hulpdiensten opgewacht," bevestigde een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij. Hij bood zijn verontschuldigingen aan de passagiers van de budgetmaatschappij aan voor het ongemak dat door dit onverwachte incident werd veroorzaakt. "De veiligheid van passagiers en bemanning komt voor de luchtvaartmaatschappij op de eerste plaats," benadrukte hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team