Zoeken

Uitgehuwelijkte Marokkaanse en zes kinderen mishandeld in België

6 december 2022 - 12:00 - Wereld

©

Een uitgehuwelijkte Marokkaanse vrouw stapte in juni 2021 naar de Belgische politie om een klacht in te dienen tegen haar man. Hij zou haar en hun zes kinderen hebben mishandeld en haar bovendien regelmatig hebben verkracht. Justitie vraagt een gevangenisstraf van een jaar.

In 2004 werd de nicht van de 52-jarige Mahmoud S. uit Kortrijk aan hem uitgehuwelijkt, ze trouwden in Marokko en verhuisden daarna naar België. Het Nieuwsblad schrijft dat de echtscheidingsprocedure vorig jaar werd ingezet. "Een gedwongen huwelijk dat gedoemd was te mislukken", zei de advocaat van de vrouw tijdens de zitting.

Lees ook: Hannan Serroukh strijdt in Spanje tegen gedwongen huwelijken

De vrouw werd meermaals verkracht door haar man. Daarnaast werden zowel de vrouw als haar kinderen regelmatig fysiek mishandeld door de man. Pas in juni 2021 durfde de vrouw iets te doen aan haar situatie. "De vrouw raapte al haar moed bijeen en stapte naar de politie", aldus haar advocaat. "De politie nam haar serieus en de man werd uit zijn woning ontzet. Bij het verhoor zei hij dat zijn dominante vrouw hem sloeg."

Lees ook: Zoveel kost huiselijk geweld jaarlijks in Marokko

Justitie eist een jaar cel en een boete van 800 euro en de vrouw vraagt een morele schadevergoeding van 1500 euro. Maar daar is de beklaagde het niet mee eens. Hij vroeg vrijspraak. "De kinderen zijn contenter nu de papa weg is, maar blauwe plekken of andere bewijzen zijn er niet. Hij is niet de meest aangename mens, maar dat is niet illegaal", aldus zijn advocaat. De Uitspraak volgt op 14 december.

Bladna.nl