Zoeken

Man die beweert Mahdi te zijn gearresteerd in Marrakech

23 mei 2022 - 10:20 - Marokko

©

Een man die in Marrakech tijdens de preek op vrijdag beweerde de Mahdi te zijn, een verlosser die aan het einde der tijden wordt verwacht door sommige islamitische stromingen, is door moskeegangers overmeesterd en aan de politie overgedragen.

De feiten vonden plaats in een moskee in Marrakech. De man van rond de vijftig, vertelde aan moskeegangers dat hij de Mahdi was en dat hij hen was komen verlossen. Hij riep hen op in hem te geloven en hem te aanbidden, meldt Rue 20. Het lukte hem echter niet de moskeegangers te overtuigen. Zij hielden hem tegen en brachten hem naar de politie.

Lees ook: Marokkaanse terreurverdachte aan rechter: "Ik ben Jezus"

Het is niet de eerste keer dat iemand zich als de Mahdi voorstelt. In Egypte werd onlangs ook een man gearresteerd die beweerde de Mahdi te zijn. Mohammed Habash had meerdere berichten op sociale media gedeeld waarin hij stelde "op bevel van Allah te lopen en rechtstreekse instructies van Hem te krijgen".

Lees ook: Chouafa licht dochter miljardair op voor 20 miljoen dirham

Mohammed Habash werd in Qutour, ten noorden van Cairo, gearresteerd. Hij werd tot een gevangenisstraf veroordeeld voor "het verspreiden van valse overtuigingen over de islam" en "het beweren dat hij de beloofde Mahdi was op sociale media", aldus de Egyptische krant Al-Ahram.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team