Zoeken

Marokkaanse terreurverdachte aan rechter: "Ik ben Jezus"

25 mei 2014 - 22:16 - Marokko

©

Ali Benhamou, Marokkaanse terreurverdachte, verklaarde donderdag voor de rechter in Salé, "Ik ben Jezus, zoon van Maria de heilige maagd". De verdachte vertelde tijdens dezelfde zitting dat hij niemand anders was dan de Imam Mahdi.

De verraste rechter vroeg hem of hij werd behandeld voor een mentale aandoening. Ali Benhamou antwoordde dat hij mentaal gezond was en best wist dat hij zich in een rechtbank bevond in verband met een terrorisme zaak. Daarop legde hij uit hoe hij in de zaak verwikkeld was geraakt.

Benhamou woonde in Frankrijk, maar werd vorig jaar uitgezet vanwege zijn banden met Forsane Alizza (fiere ridders), fundamentalistische organisatie die met geweld strijdt voor de vestiging van een kalifaat in Frankrijk.

Terug in Marokko ging Ali Benhamou in zijn geboortestad Oujda wonen. Daar vertelde hij aan drie studenten dat hij Jezus en Imam Mahdi is.

Samen vertrokken ze te voet naar Mekka. Na een eerste nacht in een bos te hebben doorgebracht, gingen ze na het ochtendgebed terug op weg. Dezelfde dag werden ze tegengehouden door leden van een lokale stam en antwoordden met "La Ilaha illalLah, Mohammed Rasoel Allah". Kort daarop werden ze door een patrouille van het Marokkaans leger meegenomen.

Ali Benhamou werd veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf voor terrorisme. De drie studenten werden vrijgesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team