Zoeken

Majorelletuin in Marrakesh op één na meest gefotografeerde tuin ter wereld

7 juni 2021 - 12:00 - Marokko

©

De Majorelletuin in Marrakesh staat op de tweede plaats van de wereldranglijst van de meest gefotografeerde tuinen ter wereld.

Dit blijkt uit een onderzoek van Instagram dat eind mei 2021 is uitgevoerd. Voor bijna 2 miljoen posts op Instagram is een foto gebruikt van de iconische Majorelletuin in Marrakesh. Hiermee is de tuin op de tweede plaats geëindigd op de ranking van de meest gefotografeerde tuinen ter wereld.

De botanische tuin Majorelle in Marrakesh die veel toeristen aantrekt, heeft een oppervlakte van 9000 m² en bevat 300 verschillende soorten bomen, bloemen en planten. Ook maakt de art-decovilla met de naam "Maisons des Illustres" onderdeel uit van de tuin. Hierin is sinds 2011 een museum voor Berberse geschiedenis gevestigd.

De tuin die de eerste plaats op de ranglijst inneemt is de Gardens by the Bay in Singapore. Op de derde plaats, net achter de Majorelletuin in Marrakesh, staat de keizerlijke tuin van Shinjuku in Tokio. De vierde plek op de ranking is gereserveerd voor de tuinen van Versailles. De top-5 wordt afgesloten door het Bloemenpark Keukenhof in het Nederlandse plaatsje Lisse. De zesde tot en met de tiende plaats worden ingenomen door respectievelijk de New York Botanical Gardens, de Monet Gardens in Giverny , de Kew Botanical Gardens in Londen, de tropische botanische tuin Nong Nooch in Pattaya in Thailand en Bodnant Garden in Colwin Bay in Wales.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team