Zoeken

Casablanca in de top 10 van rijkste steden van Afrika

13 mei 2021 - 15:00 - Marokko

©

Uit het rapport "Africa Wealth Report 2021" van het onderzoeksbureau New World Wealth, blijkt dat Johannesburg de rijkste stad van Afrika is en dat Casablanca op de negende plek staat op deze ranking.

De rijkdom van de stad is gemeten door alle activa zoals onroerend goed, contanten, aandelen en zakelijke belangen bij elkaar op te tellen, meldt de website Face of Malawi.

Met een totaal vermogen van 39 miljard dollar is de stad Casablanca met zijn 3,7 miljoen inwoners op de negende plaats terecht gekomen op de ranglijst van rijkste steden in Afrika. In de grootste stad van Marokko wonen twee miljardairs met een vermogen in dollars. Casablanca ligt echter ver achter op Caïro dat met een vermogen van 129 miljard dollar op de derde plaats van de lijst staat. De rijkdom van deze stad is goed voor 22% van de hele Egyptische economie. Bovendien heeft Caïro met vijf miljardairs, het hoogste aantal miljardairs van alle Afrikaanse steden.

Zuid-Afrika is het Afrikaanse land met de meeste steden in de top 10 van de ranglijst. Johannesburg is met een vermogen van 248 miljard dollar de rijkste stad van het continent. Bovendien is de stad met 5 miljoen bezoekers per jaar de meest bezochte stad van Afrika. Johannesburg telt 2 miljardairs en ongeveer 16.000 miljonairs. De tweede plaats op de ranglijst wordt ingenomen door Kaapstad, met een vermogen van 133 miljard dollar en een bevolking van meer dan 3,5 miljoen inwoners.

De meest dichtbevolkte stad van Afrika, Lagos, met meer dan 22 miljoen stadsbewoners, neemt de vierde plaats in op de ranking met een geschat vermogen van 96 miljard dollar. Er wonen 2 miljardairs en 5400 miljonairs in de stad. Verder staat Durban op de vijfde plaats met een vermogen van 54 miljard dollar. Op de zesde plaats staat de Keniaanse hoofdstad Nairobi met een totale rijkdom van 49 miljard dollar. Pretoria, met een vermogen 45 miljard dollar, staat net voor Casablanca op de achtste plaats op de lijst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team