Zoeken

Marokkaanse bestemming bij beste ontspanningslocaties ter wereld

16 oktober 2023 - 09:00 - Marokko

©

Een oase van rust in Marokko staat in de top tien van meest ontspannende toeristische bestemmingen wereldwijd, volgens een recente ranglijst van een gespecialiseerde website.

De Majorelletuin in Marrakech staat op de negende plaats in de top tien van meest ontspannende toeristische bestemmingen wereldwijd, samengesteld door SpaSeekers. Deze tuin, gecreëerd in 1929 door de Franse schilder Jacques Majorelle (1886-1962), wordt beschreven als één van de meest mysterieuze tuinen in het koninkrijk. Het is een toeristische botanische tuin met ongeveer 300 plantensoorten, een Art Deco-villa die sinds 2011 is gelabeld als ’Maisons des Illustres’ en een museum voor Berbergeschiedenis.

Lees ook: Majorelletuin in top 5 mooiste tuinen ter wereld

De Blue Lagoon, een spa-resort in het zuidwesten van IJsland, voert de ranglijst aan, gevolgd door de Széchenyi Thermale Baden en het Thermae Bath Spa in Engeland. De Luxemburgse Tuinen in Frankrijk staan op de vierde plaats. Daarna komen het Parque del Retiro in Spanje, Gardens by the Bay in Singapore, de thermale baden van Hanmer Springs in Nieuw-Zeeland en St. Stephen’s Green in Dublin, Ierland. De Koninklijke Botanische Tuinen in Victoria, Australië, maken de top tien compleet.

Lees ook: Majorelletuin in Marrakesh op één na meest gefotografeerde tuin ter wereld

Om tot deze ranglijst te komen, analyseerde een onderzoeksteam van SpaSeekers online reisrecensies van locaties wereldwijd en telde hoe vaak het woord "ontspannend" was gebruikt. Specifiek voor deze studie werden locaties die exclusief voor ontspanning zijn, zoals spa’s of luxe hotels, uitgesloten, met uitzondering van plaatsen met natuurlijke warmwaterbronnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team