Zoeken

Majorelle-tuin in Marrakech bij mooiste tuinen ter wereld

13 april 2022 - 11:00 - Marokko

©

De Majorelle-tuin in Marrakech staat volgens de rangschikking van een Engelstalige website, in de top 20 van mooiste tuinen ter wereld.

De ranking werd opgesteld door de Engelse website HouseFresh. De website verzamelde hiervoor TripAdvisor-recensies van openbare parken en telde hoe vaak ze door bezoekers als "mooi" werden beschreven. Op basis daarvan werd een top 20 opgesteld van de mooiste tuinen ter wereld.

Lees ook: Marrakech in top 3 meest gastvrije steden ter wereld

Met 6818 vermeldingen van het bijvoeglijk naamwoord "mooi", eindigde de Majorelle-tuin in Marokko op de tweede plaats in de rangschikking. Het is de zoveelste onderscheiding voor de tuin, die in 1923 door de schilder Jacques Majorelle werd gecreëerd en in 1980 door Yves Saint Laurent en Pierre Bergé werd gekocht. In de prachtige tuin zijn 300 plantensoorten uit de vijf werelddelen te vinden. De unieke blauwe kleur, de schoonheid en de sereniteit van de tuin weet veel bezoekers te bekoren.

Lees ook: Majorelletuin in Marrakesh op één na meest gefotografeerde tuin ter wereld

De Majorelle-tuin staat dus op de tweede plaats in de ranking, na de Gardens of the Bay in Singapore. Het wordt gevolgd door de ’Jardin du Luxembourg’ in Parijs, de Bellagio Botanical Gardens and Conservatory in Las Vegas, de Butchart Gardens in Canada, de Kings Park Botanical Gardens in Australië en de Tivoli Gardens in Denemarken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team