Zoeken

Marrakech in top 3 meest gastvrije steden ter wereld

22 februari 2022 - 12:20 - Marokko

©

Marrakech is gerangschikt op de 3ᵉ plaats van de 10 meest gastvrije steden ter wereld. Dit staat in een nieuwe ranking van het Amerikaanse tijdschrift Conde Nast Traveller.

Conde Nast Traveller heeft Marrakech verkozen tot de op twee na meest "gastvrije" stad ter wereld. Het Amerikaanse tijdschrift omschrijft de okerkleurige stad als een van de toegankelijkste steden met een "mix van traditionele en moderne lifestyles", een toegangspoort tot Afrika en de Arabische wereld, die recentelijk een "reputatie heeft verworven als centrum voor de diasporische kunstwereld in Afrika".

Lees ook: Marrakech bij 100 meest gastvrije steden ter wereld

Bezoekers van de Marokkaanse stad die van kunst houden, kunnen naast het Yves Saint-Laurent Museum ook "een bezoek brengen aan het Al Maaden Museum of Contemporary African Art om een aantal van de mooiste moderne Afrikaanse kunstwerken te ontdekken", schrijft het blad.

Lees ook: Casablanca in top 50 meest gastvrije steden ter wereld

Kralendijk, hoofdstad van het Nederlands-Caribische eiland Bonaire, staat op de eerste plaats van de lijst van 10 meest gastvrije steden ter wereld. Daarna volgen San Miguel de Allende (Mexico), Bangkok, Lissabon, Dublin en Kopenhagen. Istanbul, Singapore en Edinburgh maken de lijst compleet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team