Zoeken

Marrakech bij meest romantische steden ter wereld

13 juli 2022 - 11:00 - Marokko

©

Marrakech staat in de top 10 van de meest gewaardeerde steden ter wereld. Dat blijkt uit de rangschikking van een Londense uitgeverij.

De Time Out’s ranglijst van 2022 werd op maandag 11 juli gepubliceerd en belicht de topsteden van dit jaar met "een bloeiend nachtleven, verbazingwekkend eten en drinken, en kunst, cultuur en musea in overvloed". De ranglijst is gebaseerd op de antwoorden van 20.000 stadsbewoners.

Lees ook: Luchthavens Casablanca en Marrakech in Afrikaanse top 10

Volgens de 2022 ranking van Time Out, staat Marrakech bovenaan de lijst voor romantische vakanties en bezet het de 7ᵉ plaats in de top 10 van beste steden ter wereld. Het in Londen gevestigde bedrijf beschrijft de rode stad als een "internationale smeltkroes" en verwijst in dit verband ook naar het onlangs opgerichte internationale verhalenfestival van Marrakech en de rol daarvan in het aantrekken van bezoekers naar de stad in februari.

Lees ook: Prinses kiest Marrakech voor huwelijksreis

Edinburgh in Schotland stijgt naar de eerste plaats, gevolgd door Chicago (Verenigde Staten), Medellín (Colombia) en Glasgow (Schotland). Amsterdam in Nederland staat op plaats 5 en Praag (Tsjechië) op de 6ᵉ plaats. Berlijn (Duitsland), Montreal (Canada) en Kopenhagen (Denemarken) sluiten het podium af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team