Zoeken

Marokkaanse vaccin over 4 tot 6 maanden beschikbaar

7 juli 2021 - 17:40 - Marokko

©

Othmane Benjelloun, voorzitter van O Capital Group, zegt dat het eerste Marokkaanse coronavaccin over vier tot zes maanden zal worden vrijgegeven. Koning Mohammed VI heeft op maandag 5 juli bekendgemaakt dat Marokko een coronavaccin en ook andere vaccins gaat bottelen en produceren.

"Het eerste vaccin komt over 4 tot 6 maanden uit. Dit gaat niet om de productie, maar om het bottelen van het Chinese vaccin," vertelt Othmane Benjelloun aan Media24. Waarschijnlijk zal deze taak worden toevertrouwd aan de Sothema fabriek. Minister Khalid Ait Taleb van Volksgezondheid en Sothema CEO Lamia Tazi, ondertekenden een contract om de Marokkaanse staat te voorzien van aseptische vulsystemen.

Lees ook: Koning Mohammed VI geeft groen licht voor Marokkaanse vaccinproductie

"De bouw van een fabriek voor de productie van vaccins in Benslimane gaat 12 tot 24 maanden in beslag nemen. Het bedrijf zal op grote schaal vaccins kunnen produceren. De productie ervan is bestemd voor Marokko en het Afrikaanse continent," onthult Othmane Benjelloun. "Dit project is een nationale trots."

Koning Mohammed VI heeft maandag de lanceringsceremonie voorgezeten van een project om vaccins in Marokko te produceren en te bottelen. "Deze overeenkomsten zijn het resultaat van 15 maanden onderhandelen, waarin veel mensen in Marokko een rol hebben gespeeld, onder meer Buitenlandse Zaken, Volksgezondheid en Aziz Mekouar, onze ambassadeur in Peking...", aldus de voorzitter van O Capital Group.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team