Zoeken

Franse arts: "Macron is een moordenaar, dik applaus voor Mohammed VI" (video)

6 mei 2020 - 17:20 - Wereld

©

Een Franse arts heeft in een gelekt telefoongesprek haar woedde geuit over het beheer van de coronacrisis in Frankrijk. Ze prees ook de maatregelen die door de Marokkaanse autoriteiten werden getroffen om de pandemie te bestrijden.

De vrouw, zichtbaar erg aangedaan, werkt in een groot ziekenhuis in Parijs. Ze vertelt in een telefoongesprek aan een man van Marokkaanse afkomst dat zeker duizend patiënten op de intensive care dienst van haar ziekenhuis zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, terwijl de meesten gered konden worden.

Volgens de arts, die ook collega’s verloor, is de situatie te wijten aan het beleid van de Franse president Emmanuel Macron die het gebruik van Chloroquine verbiedt en alle hulp van privé klinieken waar wel plaats is, heeft geweigerd. Volgens haar is Macron niets anders dan een moordenaar. "Hij is een moordenaar, hij wil ons allemaal vermoorden".

De dokter citeert vervolgens enkele van de maatregelen die in Marokko werden getroffen zoals de massaproductie van mondmaskers, de systematische behandeling van coronapatiënten met hydoxycholoroquine en azythromicyne, de lockdown, de sluiting van de grenzen en het luchtruim,... Ze stelt het gevoel te hebben in een derdewereldland te wonen. "Ik heb een Marokkaanse vriendin die met vertelt hoe in Marokko met de situatie wordt omgegaan. Ze doen het beter dan wij. Ze hebben nog geen 200 doden. Koning Mohammed VI doet het uitstekend."

Ze spreekt ook met de man, vermoedelijk een bezorger, over de vaccins die momenteel worden ontwikkeld. Ze stelt dat ze zich nooit zal laten inenten en dat ze nog liever ontslag neemt en naar het buitenland vertrekt. "Wanneer het vaccin klaar zal zijn en als ze me proberen te dwingen om me te laten inenten, dan zal ik ontslag nemen en in een ander land gaan wonen, ik walg van Frankrijk. Misschien ga ik naar Marokko. Jullie Koning doet het echt uitstekend, ik feliciteer hem, hij heeft alles begrepen." De man antwoordt dat hij familie in Marokko heeft en dat ze welkom is.

De vrouw roept ook mensen op om hun kinderen niet naar school te sturen, wat volgens haar hetzelfde zou zijn als hen de dood insturen. "We zien mensen sterven terwijl we hen hadden kunnen redden. Niemand weet wat er echt in ziekenhuizen gebeurt. Er is geen plaats meer en Macron verbiedt het om patiënten naar klinieken die wel plaatsen hebben door te sturen. Hij blokkeert zelfs de verkoop van mondmaskers. Hij zegt dat ouders die het wensen hun kinderen naar school mogen sturen. Het is een keuze die ze zelf moeten maken zodat hij niet verantwoordelijk kan worden gesteld wanneer er kinderen doodgaan, en er zullen er doodgaan."

Het volledig en heel aangrijpend gesprek in het Frans:

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team