Zoeken

Bericht van de Tunesische president aan Koning Mohammed VI

28 april 2020 - 20:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI en de Tunesische president Kais Saied bespraken afgelopen zaterdag telefonisch de sanitaire crisis in Marokko en Tunesië. Dat bericht het kabinet van de Tunesische president in een persverklaring.

De twee staatshoofden wensten elkaar eerst een gezegende Ramadan en bespraken vervolgens de gezondheidssituatie in beide landen. Zowel Marokko als Tunesië zijn hard getroffen door de coronavirus pandemie en hebben strenge maatregelen besloten om deze te bestrijden.

Mohammed VI en Kais Saied zijn zich bewust van de zware gevolgen van de actuele situatie voor beide landen en hopen dat de covid-19 pandemie binnenkort zal worden overwonnen.

In Marokko werden volgens gegevens van het ministerie van Gezondheid al ruim 4000 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Bijna 700 patiënten herstelden, terwijl 162 patiënten aan de gevolgen van het virus overleden.

Het koninkrijk had op 20 maart dit jaar de noodtoestand afgekondigd. Ook werden de grenzen en het luchtruim gesloten, het dragen van een mondmaskers buitenshuis verplicht gemaakt en een avondklok ingesteld tijdens de Ramadan.

Tunesië is minder hard geraakt met 939 bevestigde besmettingen, 207 genezingen en 38 overlijdens. Ook de Tunesische autoriteiten hebben strengen maatregelen getroffen om de pandemie het hoofd te bieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team