Zoeken

Koning Mohammed VI geprezen in Spaanse media

27 mei 2020 - 11:40 - Marokko

©

Het corona-beleid van Koning Mohammed VI zorgt voor veel bewondering in Spanje en in een groot deel van Europa. El Mundo wijdde een heel artikel aan de manier waarop Marokko met de pandemie omgaat.

Het blad titelt: "Task force Koning Mohammed VI heeft coronavirus onder controle in Marokko". In het artikel wordt een overzicht gegeven van alle maatregelen die door het koninkrijk werden getroffen zodra de eerste coronabesmetting op 2 maart dit jaar werd vastgesteld.

"Koning Mohammed VI hield persoonlijk toezicht op het beheer van de gezondheidscrisis en richtte een Task Force van hoge ambtenaren op om een strategie te coördineren en de covid-19 pandemie te bestrijden". De krant prijst ook de uitstekende samenwerking van de openbare diensten en de veiligheidsdiensten die de naleving van de noodtoestand doen naleven en de burgers bewustmaken van de noodzaak van de getroffen maatregelen.

El Mundo schrijft daarnaast over de bijdrage van de industriële sector in Marokko en de snelle aanpassing van veel bedrijven om mondmaskers te gaan produceren. Dat leidde tot een massale productie van mondmaskers in een recordtijd, waarbij de lokale vraag volledig werd beantwoord én Marokko zelfs een deel van de productie naar het buitenland, met name Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland kan exporteren.

De krant vat het beheer van de coronacrisis in Marokko samen door professor Mohamed Amine Serghini van de Ibn Zohr Universiteit in Agadir te citeren. "Marokko, waar de verspreiding van het virus relatief laag blijft, heeft snel strenge maatregelen getroffen om de pandemie te bestrijden dankzij een vooruitziende aanpak, vastberadenheid en nauwgezetheid, in samenwerking met alle belanghebbenden en met de deelname van de bevolking, waardoor het ergste kon worden voorkomen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team