Zoeken

Macron belt met Koning en wil extremisten terugsturen naar Marokko

8 november 2020 - 20:20 - Wereld

©

De Franse president Emmanuel Macron heeft een telefonisch gesprek gehad met Koning Mohammed VI over de terugkeer van Marokkaanse extremisten die nu in Frankrijk leven. Macron heeft na de recente aanslagen in zijn land besloten om 231 extremisten het land uit te zetten.

Het staatshoofd wil dat de Koning hem steunt in de terugkeer van Marokkaanse extremisten. Zo moeten de papieren van deze terugkeerders in orde worden gemaakt. Ook wil hij dat Marokko deze mensen zonder problemen toelaat.

De president heeft dit hoogstpersoonlijk aan de Koning gevraagd. Momenteel gaat de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin diverse landen af in het Middellandse zeegebied. Zo zal hij een bezoek afleggen in Algiers, Tunis, Rome en Malta. Een paar weken geleden moest de minister nog zijn bezoek aan Marokko vroegtijdig beëindigen vanwege de moord op de leraar Samuel Paty.

Zeventig procent van de extremisten in Frankrijk is afkomstig uit Noord-Afrika, meldt Europe1. Mochten sommige landen niet willen meewerken aan de terugkeer van deze extremisten dan zal Frankrijk overwegen om geen visums of ontwikkelingshulp aan te bieden voor deze landen. Op diplomatiek vlak is een dergelijk verzoek van de Fransen ongebruikelijk. Nooit eerder werd hierover openlijk om hulp gevraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team