Zoeken

Libanon: Marokko pleit voor een regering van nationale eenheid

18 juli 2021 - 17:40 - Wereld

©

Marokko heeft zich uitgesproken voor de vorming van een regering van nationale eenheid in Libanon, die kan rekenen op de steun van de internationale gemeenschap en waarin de vele groeperingen in het land worden vertegenwoordigd.

Uit een persbericht van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat de minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, tijdens een virtuele ontmoeting met zijn waarnemende Libanese ambtgenoot, Zeina Akar, heeft gezegd dat Marokko heeft opgeroepen tot respect voor de soevereiniteit van Libanon en zijn territoriale integriteit.

Lees ook: Demonstraties in Libanon: Marokko sluit ambassade in Beiroet

Voor de videoconferentie is bekend gemaakt dat de Libanese kandidaat-premier Saad Hariri een lijst van namen heeft ingeleverd bij president, Michel Aoun, van personen die de ministersposten in het nieuwe Libanese kabinet moeten gaan bekleden.

Minister Bourita heeft laten weten dat Marokko bereid is om alles in het werk te stellen om de bilaterale samenwerking tussen de Marokkaanse en de Libanese regering te kunnen realiseren. Dit is volgens Bourita in het belang van beide landen en de broederlijke volken van Marokko en Libanon.

Tijdens de virtuele vergadering zijn er afspraken gemaakt over de oprichting van een gezamenlijke consulaire commissie die zich moet gaan buigen over de verlenging van visa voor burgers van beide landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team