Zoeken

Luchtvaartonderzoek: Marokko en Israël gaan samenwerken

10 november 2022 - 22:00 - Economie

©

De Internationale Universiteit van Rabat (UIR) en de Israëlische lucht- en ruimtevaartindustrie (IAI) hebben de ondertekening aangekondigd van een memorandum van overeenstemming op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en innovatie.

Het MoU werd maandag ondertekend door Noureddine Mouaddib, voorzitter van de Internationale Universiteit van Rabat, en Eytan Eshel, CEO van Israel Aerospace Industries, in aanwezigheid van Amir Peretz, voorzitter en directeur-generaal van IAI. Volgens een gezamenlijke verklaring is het de bedoeling de samenwerking en het partnerschap op het gebied van toegepast onderzoek, innovatie, ontwikkeling, programmering en academisch onderzoek te intensiveren.

Het document zal niet alleen gemeenschappelijke projecten bevorderen en ondersteunen, maar ook de positie van het IRU vergroten en zijn multidisciplinaire onderwijsaanbod uitbreiden. Dit omvat momenteel talrijke studierichtingen, waaronder informatietechnologie, digitale technologie, lucht- en ruimtevaart, auto’s en hernieuwbare energie.

Dankzij het partnerschap zal de universiteit ook gebruik kunnen maken van de deskundigheid en ervaring van de IAI, die internationaal wordt erkend als leider op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in de civiele lucht- en ruimtevaartindustrie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team