Zoeken

Eurovisie Songfestival: Loreen triomfeert, La Zarra maakt obsceen gebaar (foto)

14 mei 2023 - 11:00 - Cultuur

©

De Zweedse zangeres Loreen heeft het Eurovisie Songfestival gewonnen met haar nummer "Tattoo", waarmee ze een nieuwe pagina in de geschiedenis van de muziekwedstrijd heeft geschreven. Als artieste van Marokkaanse afkomst heeft ze de competitie nu al twee keer gewonnen voor Zweden. Ondertussen heeft La Zarra ook weer de aandacht getrokken.

Het optreden van de 39-jarige zangeres werd zeer goed ontvangen door professionals uit de industrie, terwijl Finland op de tweede plaats eindigde met 526 punten dankzij de publieksstemmen voor het nummer "Cha Cha Cha" van Käärijä.

Lees ook: Marokkaans-Zweedse Loreen favoriet op Eurovisie Songfestival

Vanaf het allereerste moment was Loreen de onbetwiste favoriet. Sinds haar selectie om Zweden te vertegenwoordigen begin dit jaar, stond ze bovenaan de voorspellingen en peilingen onder Eurovisie-fans.

Met deze overwinning is Loreen de eerste vrouw die twee keer het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen. Zweden en Ierland delen nu de status van koplopers met elk zeven overwinningen in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival.

Lees ook: Eurovisie-kandidate La Zarra hoopt op steun Marokko

Middelvinger van La Zarra

Wat is het Eurovisie Songfestival zonder een vleugje melodrama? Niets. La Zarra wist de aandacht te trekken ondanks haar nederlaag en veroorzaakte veel ophef op sociale media na de overwinning van haar landgenote Loreen in Liverpool.

De vertegenwoordigster van Frankrijk was niet tevreden met de punten die haar werden toegekend via de televisiestemming, wat resulteerde in een teleurstellende 16e plaats op het Eurovisie Songfestival 2023. Toen de camera op haar gericht was, maakte de kandidate haar ongenoegen duidelijk door haar middelvinger op te steken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team