Zoeken

Marokkaans-Zweedse Loreen favoriet op Eurovisie Songfestival

14 maart 2023 - 13:00 - Cultuur

©

Na vijf weken van optredens was het afgelopen zaterdag tijd voor de zesde en laatste week van Melodifestivalen 2023. De Marokkaans-Zweedse zangeres, Lorine Zineb Noka Talhaoui, beter bekend onder haar artiestennaam Loreen, werd verkozen als winnaar van het Zweedse songfestival en gaat in mei voor Zweden naar het Songfestival in Liverpool.

Loreen doet namens Zweden in mei opnieuw een poging om het Eurovisie Songfestival te winnen. Loreen won zaterdagavond zowel de stemmen van de internationale jury’s als die van het Zweedse publiek. En ook de bookmakers twijfelden niet aan Loreen, die momenteel de favoriet is om de Eurovisie voor een tweede keer te winnen, schrijft RTL Boulevard.

Lees ook: Marokkaanse Loreen wint Eurovisie Songfestival 2012

De 39-jarige Lorine Zineb Noka Talhaoui werd geboren in Stockholm. Ze nam in 2004 deel aan de talentenjacht Idol en bracht in 2005 haar eerste single "The Snake" uit met de band Rob’n’Raz. Na een aantal jaren als tv-presentatrice en producent te hebben gewerkt, keerde ze terug naar de muziekwereld door deel te nemen aan Melodifestivalen 2011, met het nummer "My Heart Is Refusing Me". Ze werd vierde in de tweede voorronde, maar kwalificeerde zich niet voor de finale van de Second Chance show. Loreen werd bekend bij het grotere publiek toen ze het Eurovisiesongfestival 2012 won met "Euphoria", dat een wereldwijde hit werd en in 21 landen de eerste plaats op de hitlijsten bereikte.

Lees ook: Loreen, een Marokkaanse naar het Eurovisie Songfestival

Haar ouders kwamen een jaar voor haar geboorte uit Marokko naar Zweden. Loreen woonde het grootste deel van haar jeugd bij haar moeder, Choumicha Talhaoui-Hansson, in Västeras, zo’n 50 km ten oosten van Stockholm. Haar vader, die van haar moeder was gescheiden, stierf toen ze 13 was. Ze heeft ook nog steeds nauwe banden met haar Amazigh-familie in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team