Zoeken

Eurovisie-kandidate La Zarra hoopt op steun Marokko

13 mei 2023 - 16:30 - Cultuur

©

In een interview drukt de Canadees-Marokkaanse zangeres La Zarra, de Franse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2023, haar trots uit om Frankrijk te vertegenwoordigen, maar ook Quebec en haar Marokkaanse roots. Ze hoopt een mooie performance te geven in Liverpool deze zaterdag.

"Ik draag ook de vlag van Canada, de vlag van Quebec en zelfs die van Marokko. Dat ligt me zeer na aan het hart. We zijn neven en nichten. We verdedigen de Franstalige wereld op het podium in Liverpool, we zijn de enigen die in het Frans zingen. Dat betekent veel, er zit een mooie boodschap achter. Ik hoop een mooie prestatie te leveren waar we trots op kunnen zijn in Quebec en Frankrijk," zei La Zarra in een kort gesprek met Le Journal, aan de vooravond van het Eurovisie Songfestival. Ze zal deze zaterdag de muziekwedstrijd proberen te winnen met haar liedje "Évidemment".

Lees ook: La Zarra en Loreen, twee Marokkaanse zangeressen op Eurovisie Songfestival 2023

La Zarra hoopt op een overwinning voor Frankrijk, de eerste sinds 1977. "Ik voel echt dat mensen erin geloven. Ik hoop dat ik een goede show kan geven, een mooie performance, dat mensen geraakt zullen worden, dat ik veel emoties kan overbrengen. Soms, als je gestresseerd bent, zit je te veel in je hoofd. Ik hoop dat te overstijgen en de mensen te epateren." Ze verwacht dat Quebec haar zal steunen. "In Quebec, Canada en de Verenigde Staten, de rest van de wereld, kan men voor mij stemmen," zei ze. "Dat is super belangrijk omdat soms 10 of 20 punten alles kunnen veranderen."

Lees ook: Marokkaans-Zweedse Loreen favoriet op Eurovisie Songfestival

La Zarra staat op de vierde plaats in de voorspellingen van de bookmakers, achter de Zweedse kandidate Loreen, eveneens van Marokkaanse afkomst en die als grote favoriet wordt beschouwd, en de kandidaten uit Finland en Oekraïne.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team