Zoeken

Marokko: terug naar normale leven dankzij coronavaccin?

13 december 2020 - 11:40 - Marokko

©

De komst van het coronavaccin wakkert de hoop aan op de terugkeer naar een normaal leven, maar het roept tegelijkertijd ook veel vragen op in Marokko. Azzeddine El Ibrahimi, directeur van het biotechnologische laboratorium aan de Faculteit van Geneeskunde in Rabat, geeft zijn mening over dit onderwerp.

In een interview dat hij aan de website Achkayen gaf, zegt het lid van het wetenschappelijk comité voor Covid-19, dat in afwachting van de komst van extra doses van het vaccin, het virus zich in het land zal blijven verspreiden.

Zelfs als het coronavaccin de verdienste heeft om de mortaliteit en morbiditeit te verminderen, dan nog zullen preventieve gezondheidsmaatregelen nodig blijven. Volgens de hoogleraar blijft het risico op het oplopen van het virus hoog tijdens 3 tot 4 weken na de toediening van de tweede dosis van het vaccin. Vandaar dat het noodzakelijk is om de coronamaatregelen nog minstens drie maanden lang aan te houden, adviseert El Ibrahimi.

Kinderen onder de 18 jaar zijn niet immuun, maar deze leeftijdsgroep heeft volgens een recent epidemiologisch rapport geen ernstige of kritieke vormen van de ziekte ontwikkeld. Daarom wordt deze leeftijdsgroep op aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie en omwille van het beperkt aantal beschikbare doses, niet opgenomen in de vaccinatiecampagne, aldus de expert.

Op instructie van Koning Mohammed VI, zal het corona-vaccin gratis zijn voor alle Marokkanen. Het besluit maakt deel uit van de Koninklijke richtlijnen om de landelijke vaccinatiecampagne te lanceren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team