Zoeken

Al Hoceima terug in lockdown

2 november 2020 - 19:40 - Marokko

©

Geconfronteerd met een toename van het aantal coronabesmettingen, heeft het Toezichts- en Opvolgingscommissie van de provincie Al Hoceima gekozen voor een uitbreiding van de preventieve maatregelen.

In een persbericht legt de commissie uit dat haar aanpak gericht is op de bescherming van de gezondheid van de inwoners van de stad. "Gezien de zorgwekkende toename van het aantal besmettingen met het coronavirus, zijn er maatregelen getroffen om de verspreiding van de coronavirus-pandemie op gemeentelijk niveau tegen te gaan en de gezondheid van de burgers te beschermen".

De commissie laat weten dat de maatregelen ingaan vanaf zondag 1 november om 21.00 uur, totdat het aantal besmettingen in de provincie weer afneemt. Om het grondgebied van de provincie te verlaten of te betreden is voortaan een uitzonderlijke reisvergunning nodig. Er is ook een verbod op bijeenkomsten zoals bruiloften, begrafenissen en alle andere soorten bijeenkomsten in de openbare ruimte.

De commissie besloot ook om terreinen en publieke parken, evenals winkelcentra, winkels, restaurants en cafés te sluiten om 21.00 uur. Het screenen van televisie-uitzendingen in cafés en restaurants is ook verboden, voegt dezelfde bron toe. Daarnaast is er een avondklok ingesteld van 21.00 uur tot 06.00 uur. Scholen zullen hun cursussen op afstand moeten aanbieden.

De overheden attenderen de bevolking erop, dat ze naast al deze nieuwe maatregelen, ook de preventieve basismaatregelen moeten blijven respecteren, waaronder het dragen van een mondkapje, het eerbiedigen van de sociale afstand en de veiligheidsinstructies. Degenen die deze verschillende maatregelen overtreden, zullen worden vervolgd in overeenstemming met de bepalingen van de wet op de noodtoestand voor de gezondheid, concludeert dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team