Zoeken

Ook Essaouira in gedeeltelijke lockdown

17 november 2020 - 13:40 - Marokko

©

De lokale overheid van Essaouira heeft vrijdag besloten tot een uitbreiding van de preventieve maatregelen om de verspreiding van het coronavirus verder in te dammen.

De provinciale crisis-commissie, verantwoordelijk voor het beheer van de Covid-19-pandemie, heeft een aantal aanbevelingen aangekondigd die de provincie hebben gedwongen om nieuwe maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Adil El Maliki, gouverneur van de provincie, heeft een decreet uitgevaardigd om de nieuwe maatregelen die van kracht zijn sinds vrijdag 13 november, te verlengen met een periode van 15 dagen.

Vanaf nu moeten commerciële panden en lokalen die bestemd zijn voor professionele en dienstverlenende activiteiten in wijken met een hoog aantal coronabesmettingen, om 20.00 uur hun deuren sluiten. De wekelijkse souk in Sekkala en de nabijgelegen markten sluiten om 16.00 uur. Cafés, restaurants en snacks in de betrokken wijken moeten om 20.00 uur sluiten. Het verbod op het tonen van voetbalwedstrijden in cafés blijft van toepassing.

Bijeenkomsten in de openbare ruimte van de getroffen wijken zijn ook verboden. Het decreet beklemtoont de naleving van preventieve maatregelen zoals het dragen van mondkapjes en het respecteren van fysieke afstand. Het niet nakomen van de regels zal worden vervolgd met de sancties die voorzien zijn in de wet.

Deze nieuwe maatregelen ontslaan inwoners van Essaouira niet van de toepassing van andere maatregelen die op nationaal niveau van kracht zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team