Zoeken

Hengst van 60.000 euro voor Koning Mohammed VI

14 april 2022 - 09:40 - Sport

©

Koning Mohammed VI heeft de driejarige hengst Impérial d’Euzkadi aangekocht. Het paard is geboren in Bidart bij de Franse fokker Marc Hiriart en zal worden getraind voor een sportcarrière.

De driejarige hengst, Impérial d’Euzkadi, werd voor 60.000 euro verkocht aan Koning Mohammed VI op een veiling die van 30 augustus tot 4 september 2021 werd gehouden, meldt Sud Ouest. "Impérial d’Euzkadi komt voort uit een zeer performant paard, genaamd ’Comme-Il-Faut’.

Lees ook: Paarden Mohammed VI concurreren in Europa

"Comme-Il-Faut werd bereden door één van de beste Duitse ruiters. Zijn moeder is Tendresse d’Euskadi, die op mijn paardenfokkerij is geboren," legt Marc Hiriart uit. "De moeder van Tendresse is de allereerste merrie geboren onder dezelfde stam van Euskadi. De driejarige hengst is dus de derde generatie van mijn fokdierenbestand."

Lees ook: Haarlemer naar Olympische spelen met paard Lalla Amina

Na een quarantaine in Parijs en zijn presentatie aan de Koning, werd Impérial d’Euskadi terug naar België gebracht, naar de trainer van de drie ruiters van de Marokkaanse nationale ploeg. Het dier zal dus worden opgeleid voor een sportcarrière of zelfs een hengstencarrière. Alles zal afhangen van zijn prestaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team