Zoeken

Koning Mohammed VI terug naar Parijs vertrokken

17 juli 2022 - 18:20 - Marokko

©

Na een kleine week in Marokko te hebben doorgebracht voor Eid ul-Adha en enkele officiële aangelegenheden, is Koning Mohammed VI vrijdag naar Parijs teruggekeerd voor een kort verblijf.

Koning Mohammed VI bracht sinds begin dit jaar ruim twee maanden door in Frankrijk en Gabon. Hij vertrok op 1 juni naar Parijs en keerde op 9 juli, één dag voor Eid ul-Adha, naar Marokko. Hij leidde er het gebed voor het Offerfeest en offerde een schaap in het koninklijk paleis in Salé.

Lees ook: Koning Mohammed VI met kickbokser Hamicha gezien in Parijs (video)

Drie dagen na het feest presideerde de monarch een regeringsraad. Vrijdag vertrok hij terug naar Frankrijk. Dat vernam Vanitatis van bronnen dicht bij de monarch. Volgens dezelfde bronnen zal de Koning maar kort in Parijs verblijven. Op 30 juli zal hij de vieringen van het Troonfeest voorzitten in Marokko. Dit jaar wordt de 23e verjaardag van zijn troonsbestijging gevierd.

Lees ook: Eerste openbare optreden van Koning Mohammed VI sinds Covid-besmetting

Koning Mohammed VI was op 16 juni positief getest op het coronavirus. Zijn persoonlijke arts, Lahcen Belyamani, had toen via een officiële verklaring van het Koningshuis laten weten dat de monarch geen symptomen van de ziekte vertoonde. Hij werd eerder deze maand voor het eerst opnieuw gezien, in een winkelcentrum in Parijs, samen met de Marokkaans Nederlandse kickbokser Mohamed "Hamicha" Mezouari.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team