Zoeken

Koning Mohammed VI krijgt felicitaties van VN

15 mei 2020 - 16:40 - Marokko

©

Op initiatief van Omar Hilale, vaste vertegenwoordiger van Marokko bij de Verenigde Naties, werd dinsdag via videoconferentie een meeting gehouden over de rol van religieuze leiders in de strijd tegen de covid-19 pandemie.

Tijdens de virtuele vergadering prezen meerdere religieuze leiders en hoge verantwoordelijken van de VN de inspanningen van Koning Mohammed VI voor de interreligieuze dialoog.

"We zijn Marokko en Koning Mohammed VI dankbaar. Hij heeft ons bij elkaar gebracht in één van de moeilijkste periodes in de geschiedenis van de mensheid.", verklaarde Arthur Schneier, opperrabbijn van de Park East-synagoge in New York en voorzitter van de Appeal of Conscience Foundation.

Kardinaal Miguel Ángel Ayuso Guixot, bisschop van de katholieke kerk en voorzitter van de Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog van het Vaticaan, feliciteerde Koning Mohammed VI voor zijn toespraak tijdens het officieel bezoek van paus Franciscus aan Marokko vorig jaar.

"Ik wil iedereen herinneren aan wat Zijne Majesteit Koning Mohammed VI op 30 maart 2019, tijdens het bezoek van de Paus aan Marokko verklaarde: ’Spiritualiteit is geen doel op zich. Ons geloof vertaalt zich in concrete acties. Het leert ons onze naaste lief te hebben. Het leert ons hem te helpen.’" De kardinaal legde een verband tussen deze uitspraken en de wereldwijde gezondheidscrisis die wederzijdse hulp en solidariteit tussen volkeren en naties vereist.

Adama Dieng, speciaal adviseur van de Verenigde Naties voor de preventie van genocide, prees de "voortdurende steun" van Koning Mohammed VI "voor de versterking van de principes en waarden van de Verenigde Naties".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team