Zoeken

Koning Mohammed VI op weg naar de Verenigde Staten

19 november 2013 - 21:58 - Marokko

©

Koning Mohammed VI is dinsdag om 15:30 vanaf het vliegveld Fez Sais naar de Verenigde Staten vertrokken, voor een korte staatsbezoek. Met president Barack Obama zal de Koning het gevaar van extremisme en terrorisme in Noord-Afrika en het Midden-Oosten bespreken. Ook de stabiliteit en ontwikkeling in sub-Sahara Afrika staat op de agenda van de twee staatshoofden.

De Marokkaanse monarch wordt vergezeld door zijn adviseurs Taib Fassi Fihri, Fouad Ali El Himma en Yassir Znagui. Ook de ministers Salaheddine Mezouar van Buitenlandse Zaken, Mohamed Boussaid van Economie en Financiën en Abdelhak Lamrini, woordvoerder van het Paleis en de historicus van het Koninkrijk, begeleiden de Koning.

Een officiële bron vertelde ons dat tientallen Marokkaanse ondernemers eveneens aan de reis deelnemen.

Officieel heeft het bezoek van de Koning aan de Verenigde Staten tot doel, de "historische en strategische banden tussen de twee landen" en de "bilaterale dialoog" te versterken.

De minder officiële versie is dat Mohammed VI de geschillen tussen Rabat en Washington wil lossen. Sinds de benoeming van Obama in 2008 zijn de betrekkingen tussen de twee landen gespannen, met name doordat Amerika een dubbelzinnig beleid voert wat betreft Marokko en de Maghreb.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team