Zoeken

Programma van bezoek Koning Mohammed VI aan Amerika

21 november 2013 - 19:22 - Marokko

©

Koning Mohammed VI is dinsdagavond in Washington aangekomen, waar hij vrijdag de Amerikaanse president Barack Obama in het Witte Huis moet ontmoeten. Waarnemers beschouwen het bezoek als historisch.

De ontmoeting tussen de twee staatshoofden is een nieuwe stap in de betrekkingen tussen Marokko en Amerika, zowel op economisch als op politiek vlak.

Kort na zijn aankomst in Washington heeft de Koning aan Driss El Yazami, voorzitter van de Nationale Raad voor de Mensenrechten, gevraagd om de inspanningen en hervormingen van Marokko op het gebied van Mensenrechten te presenteren.

Mohammed VI en Barack Obama zullen vooral tijd besteden aan de strijd tegen het terrorisme in de Sahel-regio en de laatste ontwikkelingen in het geschil over de Marokkaanse Sahara. De Koning zal ook van de gelegenheid gebruik maken om aan Amerika de oprichting te vragen van een vrijhandelszone tussen Marokko, Afrika en de Verenigde Staten.

Programma van bezoek Koning Mohammed VI aan Amerika

Bij zijn aankomst werd Mohammed VI met veel enthousiasme verwelkomd door in Amerika gevestigde Marokkanen. Woensdag ontving hij op de koninklijke residentie in Washington, de Amerikaanse ministers van Buitenlandse Zaken John Kerry en van Defensie Chuck Hagel.

Behalve zijn adviseurs wordt de Koning vergezeld van een belangrijke delegatie van Marokkaanse zakenmannen. Van hen wordt verwacht dat ze economische overeenkomsten sluiten met Amerikaanse bedrijven, om de investeringen in Marokko te bevorderen.

Koning Mohammed VI, vergezeld door zijn broer Prins Moulay Rachid, zal na zijn Staatsbezoek in Washington, een paar dagen in New York doorbrengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team