Zoeken

Koning Mohammed VI voor Umrah in Mekka

22 juli 2014 - 10:44 - Marokko

©

Koning Mohammed VI is maandag in Saoedi-Arabië aangekomen, waar hij dezelfde avond de Umrah (kleine bedevaart) heeft verricht. De Marokkaanse Koning had zijn reis naar Mekka eerder uitgesteld na de instorting van drie gebouwen in Casablanca waarbij 23 mensen om het leven kwamen, en het bezoek van Spaanse Koning Felipe VI.

Mohammed VI werd vergezeld door zijn broer prins Moulay Rachid en zijn neef Moulay Ismaël. Ook zijn zusters waren aanwezig volgens de media.

Kort na zijn aankomst heeft Koning Mohammed VI een bezoek gebracht aan Koning Abdullah Ibn Abdelaziz Al Saud van Saoedi-Arabië. Ook wordt verwacht dat Mohammed VI de Egyptische president Abdelfattah Al Sissi ontmoet die ook door de Saoedische Koning werd uitgenodigd om de Umrah te verrichten.

In 2012 had Koning Mohammed VI voor het laatst de Umrah verricht. Dat was tijdens een rondreis in de Golfstaten waar hij aan Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Jordanië een staatsbezoek had gebracht.

Mohammed VI naar de Verenigde Staten

Koning Mohammed VI wordt begin augustus, net na de Ramadan, in de Verenigde Staten verwacht voor een officieel bezoek. Daar zal hij onder meer een top van Afrika en de VS in Washington bijwonen. Deze zal gewijd zijn aan de economie, ontwikkeling, democratie, veiligheid en de discriminatie tegen homoseksuelen in sommige Afrikaanse landen.

Ned Price, woordvoerder van de Amerikaanse nationale veiligheidsraad verklaarde onlangs: "President Barack Obama heeft alle staatshoofden en regeringsleiders in Afrika, waarvan de betrekkingen met de Verenigde Staten en de Afrikaanse Unie goed zijn, uitgenodigd om deel te nemen aan de Amerikaans-Afrikaanse top".

Mohammed VI behoort tot de 47 staatshoofden en Afrikaanse leiders die door het Witte Huis werden uitgenodigd om deel te nemen aan de top. Officieel is het doel de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en het Afrikaanse continent te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team