Zoeken

Klopjacht op Rotterdamse moordverdachte in Marokko

13 augustus 2023 - 09:00 - Marokko

©

Een moordzaak op het strand van Al Hoceima heeft de Marokkaanse politie in hoogste staat van paraatheid gebracht. Centraal staat de 29-jarige Soufiane B. uit Rotterdam, die verdacht wordt van het dodelijk verwonden van een familielid.

Soufiane B., recentelijk vrijgelaten in Nederland, wordt actief gezocht door de Marokkaanse autoriteiten. Volgens lokale bronnen wist hij, in tegenstelling tot vier andere verdachten die na het incident werden aangehouden, te ontsnappen.

Lees ook: Explosie in Rotterdam na moord op Hicham in Al Hoceima

Marokkaanse media tonen talloze foto’s van Soufiane en zijn vader, vergezeld van waarschuwingen en oproepen aan het publiek om informatie te delen. Opmerkelijk is de nadrukkelijke boodschap dat beide mannen zich nog in Marokko bevinden. Andere bronnen suggereren echter dat Soufiane en zijn vader naar Spanje zijn gevlucht, mogelijk via de Spaanse enclave Melilla, in het noorden van het koninkrijk.

Het slachtoffer, Hicham, kwam om het leven na een ruzie met zijn neef Soufiane over geld. Zijn overlijden zorgde voor grote beroering in de Marokkaans-Rotterdamse gemeenschap, waar zowel het slachtoffer als de verdachte woonachtig waren.

Lees ook: Arrestaties in Al Hoceima voor aanval met zwavelzuur

De dood van Hicham heeft mogelijk geleid tot vergeldingsacties. Recent werd een explosief gegooid naar het huis van Soufiane in Rotterdam. Twee mannen zijn gearresteerd en het onderzoek loopt nog. Soufiane B. is geen onbekende voor de Nederlandse autoriteiten. Hij werd eerder al veroordeeld voor drugshandel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team