Zoeken

Explosie in Rotterdam na moord op Hicham in Al Hoceima

8 augustus 2023 - 19:00 - Wereld

©

De rust in de Rotterdamse Rembrandtstraat werd bruut verstoord door een explosie in de nacht van donderdag op vrijdag. De woning die door de aanslag werd getroffen, wordt in verband gebracht met een recente moord in het Marokkaanse Al Hoceima.

In de woning waar de aanslag werd gepleegd woont de familie van Soufiane B., die ervan verdacht wordt enkele dagen geleden zijn neef te hebben doodgestoken in Al Hoceima. Na de explosie scheurde een voertuig met twee personen weg van de plaats van delict, en niet veel later hield de politie twee mannen aan die in het bezit waren van brandbare stoffen. De verdachten zijn gearresteerd en hun voertuig is in beslag genomen.

Lees ook: Belgische politie arresteert Marokkaanse drugsbaron Soufian T.

De steekpartij in Marokko zou het gevolg zijn van een ruzie over enkele duizenden euro’s, met mogelijk een criminele achtergrond. Het slachtoffer, de 25-jarige Hicham, werd in zijn borst gestoken en overleed ondanks pogingen om hem te redden. Deze tragische gebeurtenis leidde tot woede binnen de Marokkaanse gemeenschap in Rotterdam-Noord, waarbij op sociale media tot wraak werd geroepen, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Aanslag tegen Antwerpse woning in Marokko gearresteerde drugscrimineel

De aanslag op de woning lijkt een daad van vergelding te zijn. Hoewel de verdachte van de steekpartij volgens Marokkaanse media is gearresteerd in Marokko, is dit niet bevestigd door de autoriteiten. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat de familie van het slachtoffer consulaire hulp ontvangt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team