Zoeken

Rotterdamse Mohsin doodgestoken bij Antwerpse club

21 september 2023 - 21:00 - Wereld

©

De 20-jarige Mohsin Al Mokadam uit Rotterdam is zondagochtend omgekomen na een steekincident buiten de discotheek IKON in Antwerpen. Het slachtoffer raakte betrokken bij een massale vechtpartij tussen voornamelijk Nederlanders. Een tweede slachtoffer, een 25-jarige Nederlander, raakte zwaargewond maar verkeert buiten levensgevaar.

Videobeelden tonen de heftige confrontatie die rond 05.00 uur in de ochtend ontstond. Volgens de manager van de discotheek ontstond er eerder op de avond al onenigheid tussen twee groepen in de zaal. Medewerkers van de discotheek besloten de groepen via verschillende nooduitgangen naar buiten te begeleiden in de hoop de situatie te kalmeren. Dit bleek tevergeefs; buiten escaleerde het conflict opnieuw met fatale gevolgen voor Mohsin, die als beveiliger bij een GGZ-instelling werkte.

Lees ook: Marokkaanse vrouw doodgestoken in Antwerpen

Een evenement in club IKON met optredens van Nederlandse rappers en dj’s, zoals Ashafar, Young Ellens en dj Benny Dinero, trok die avond veel Nederlandse bezoekers. Het politieoptreden ter plaatse was omvangrijk. Woordvoerders meldden dat veel mankracht nodig was om de situatie onder controle te krijgen en de hulpdiensten hun werk te laten doen.

Lees ook: Marokkaan doodgestoken in Luik

Zes personen werden kort na het incident aangehouden maar zijn inmiddels door de Belgische onderzoeksrechter vrijgelaten. De man die Mohsin neerstak, vermoedelijk ook een Nederlander, is nog voortvluchtig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team