Zoeken

Arrestaties in Al Hoceima voor aanval met zwavelzuur

6 juli 2023 - 11:00 - Marokko

©

In Al Hoceima heeft de politie, dankzij een tip van de inlichtingendienst DGST, twee jongemannen van 21 en 22 jaar oud gearresteerd. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadig incident waarbij het slachtoffer een oog verloor.

De twee verdachten werden gearresteerd in de wijk Mirador in Al Hoceima. Tegen beide verdachten was een nationale arrestatiebevel uitgevaardigd door de politie in Fez. Ze werden gezocht voor hun vermeende betrokkenheid bij een zaak die in maart werd behandeld, aldus een veiligheidsbron.

Lees ook Sebta: agenten met zuur aangevallen door migranten

De politie kreeg toen een melding binnen over een geweldsuitwisseling tussen twee families in Fez. Een van de slachtoffers werd met zwavelzuur aangevallen en verloor daarbij een oog.

Lees ook Meisje in Casablanca met zuur overgoten voor telefoon

Vier verdachten werden destijds gearresteerd en voor de rechter gebracht, terwijl arrestatiebevelen voor deelname aan criminele activiteiten werden uitgevaardigd tegen de twee verdachten die in Al Hoceima werden gearresteerd. Beiden werden na hun arrestatie overgedragen aan de politie in Fez en in bewaring genomen voor verhoor.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team