Zoeken

Kickbokser Jamal Ben Saddik langer in voorarrest

13 maart 2021 - 10:40 - Sport

©

De raadkamer in Mechelen heeft besloten dat de Marokkaans-Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik minstens een maand langer in hechtenis moet blijven. Ben Saddik werd enkele dagen geleden gearresteerd in het kader van de ‘operatie Sky’. Zijn advocaat Wim de Colvenaer, laat weten dat ze in beroep gaan tegen dit vonnis.

Politierechercheurs lazen wekenlang berichten mee van de cryptodienst Sky. Die telefoondienst is zeer populair onder criminelen. Naar aanleiding van de gekraakte berichten werden er in Nederland en België meer dan 120 mensen opgepakt, waaronder de 30-jarige Ben Saddik. Cryptodienst Sky was sponsor van de kickbokser en justitie verdenkt hem ervan een bedrijf te hebben waarmee hij cryptotelefoons van Sky verkocht.

Advocaat Wim de Colvenaer zegt dat justitie hem ziet als ’reseller’, "één van de volgens justitie zeventien verkopers van deze telefoons in België. Ze hebben Sky als criminele organisatie betiteld, omdat deze hun diensten met kennis van zaken aan criminelen zou aanbieden. Daarmee verdenken ze dus ook Jamal van lidmaatschap van een criminele organisatie," zegt hij in het AD. "Een vreemde redenering die je tot in het bizarre kan doortrekken," aldus De Colvenaer, die in dit stadium van het onderzoek geen antwoord wil geven op de vraag of Ben Saddik de telefoons verkocht.

Vandaag besloot de raadkamer in Mechelen dat ’The Goliath’ Ben Saddik, een maand langer in voorarrest moet blijven. Zijn advocaat tekende daartegen beroep aan bij het Hof van Beroep in Antwerpen. Het voorarrest zal over twee weken herbekeken worden. Ben Saddik heeft volgens zijn advocaat een blanco strafblad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team